Ev temizleme işi, adeta sonu gelmeyen bir gereklilik! Kimi evler yapısı ve eski olması nedeni ile birkaç gün içinde tozlanabiliyor. Hızlı toz tutmayan evler için dahi haftalık temizliğe ihtiyaç oluyor. Bu noktada pek çoğumuzun ev temizleme günleri ve rutinleri bulunuyor. Öte yandan her temizlik günü bir önceki kadar motive ve hevesli olmayabiliyoruz. Bazen yoğun geçen bir iş günü sonrası bazen de kendimizi halsiz hissetmemize rağmen ev temizliğini atlamak istemiyoruz. Peki böyle günlerde pratik ev temizliği nasıl yapılır? Nasıl daha hızlı ve pratik bir şekilde ev temizleyebiliriz?

Öncelikle, aynı bahar temizliğinin uzun sürmesi ve dip bucak temizleme fikrinde olduğu gibi kendimize hızlı bir temizlik rutini oluşturabiliriz. Böylece ev her zaman temizlenirken bazı temizlik günlerimiz diğerlerinden daha pratik hale gelebilir. Pratik temizlik günlerinde yalnızca süpürge ve vilada mı kullanacağız? Pratik temizlik günü ile çamaşır yıkama günü aynı gün olursa daha mı kolay olur? Bu soruların cevaplarını planlamak iyi bir başlangıç olacaktır.

Hızlı ve Pratik Ev Temizliği

Her birimizin temizlik alışkanlıkları farklılık gösteriyor. Bu doğrultuda bazı önerileri uygulamak kişinin kendi tercihine kalabilir. Deneyebileceğiniz pratik ev temizliği önerileri:

  • Her gün farklı bir temizlik türü için uygun olabilir. Örneğin, Pazar günü süpürme ve silme, pazartesi çamaşır ve Salı günü ütü için ayrılabilir. Bu şekilde tek bir gün tüm işlerin yoğunluğu ile uğraşmamış olursunuz.

  • Her banyo sonrası banyo ve tuvaleti temizlemek, her yemek sonrası mutfağın tozunu almak gibi bölgesel uygulamalar deneyebilirsiniz.

  • Farklı fırça tel ve jel gibi ürünleri deneyebilirsiniz. Evinizde işe yaradığını düşündüğünüz hijyen ürünleri temizliğinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.

  • Kolay taşınabilen gelişmiş süpürgeler, kovasız moplar gibi araçları kullanabilirsiniz. Böylece taşıma derdi olmadan kolaylıkla hareket ederek ev temizliğini hızlandırabilirsiniz.

  • Her gün 10- 15 dakika gibi kısa sürelerde biraz biraz temizlik yaparak evin uzun süre temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Temizlik sırasında dikkat edebileceğiniz önerilerin yanı sıra, kirlenmeyi önleyici uygulamalar da deneyebilirsiniz. Örneğin evde tüy döken bir evcil hayvan varsa sık sık tarayarak döktüğü tüy miktarını azaltabilirsiniz.

Eğer tüm bu tavsiyeler size uymuyorsa, profesyonel ev temizliği yapan temizlik şirketleri ile iletişime geçebilirsiniz. Hele ki, vaktiniz hiç yoksa işte bu yöntem tam da size göre!