Mobilyalar, ev ve iş yerlerimizin ruhunu oluşturan ve her mekan için gerekli eşyalar. Bu doğrultuda kimimizin minimalist yerleştirilmiş birkaç mobilyası kimimizin de odaları doldurup taşıran sayıda mobilyası olabilir. Ortak yanımız ise, bu mobilyalara alışmak ve bağlanmak. Hal böyle olunca eskiyen ve kırılan mobilyalar maddi yükün yanı sıra manevi bir hasar da bırakıyor. Bu hasardan kaçınmanın en iyi yolu kuşkusuz ki, mobilya tamiri. Peki kırık mobilya tamiri nasıl yapılır?

Mobilya Yenileme Nasıl Yapılır?

Mobilyalarda oluşan kırık ve çatlaklar bazen bir koltuğun arkasındaki ufak bir çatlak olup hiç dikkat çekmezken bazen de mobilyanın kullanımını tamamen engelleyen bir kırık olabiliyor. Böyle durumlarda mobilyanın yenisini almak oldukça maliyetliyken bir yandan da kırılan mobilya ile vedalaşmak istemiyor olabilirsiniz. Bu noktada mobilya tamiri ve yenileme avantajlı bir seçenek. Fakat mobilyanın tamirini nasıl yapacağımız sorusunun, mobilya türüne ve tamir nedenine göre değişebilen bir cevabı var. Ufak tefek hasarlar için mobilya yenilerken dikkat edebileceğimiz püf noktalar mevcut. Mobilya yenileme sırasında:

  • Kolay kaldırılamayan ve taşınırken zemini çizebilecek mobilyaların ayaklarına kapak takabilirsiniz.

  • Oyuklara talaş ve tutkal karışımları ile doldurarak müdahale edebilirsiniz.

  • Oluşmuş çizikleri kapatmak için bal mumundan faydalanabilirsiniz.

Profesyonel Kırık Mobilya Tamiri

Kırık mobilyaların tamirine yönelik önemli ipuçları bulunsa da, bu ipuçlarını kullanmak her zaman mümkün olmuyor. Mobilyanın türü, kırığın türü ve özellikleri evde mobilya tamir etmeyi imkansız hale getirebiliyor. Bu noktada hem mobilyaya zarar vermemek hem de boşuna çaba harcamamak adına hızla bir uzman görüşü almak önemli. Mobilyaların tamiri konusunda uzmanlaşmış atölyeler ve ustalar, kısa bir sürede bu sorunları hızla çözebilmekte. Bu nedenle evde mobilyalarınıza yönelik biçimsel müdahalelerde bulunmanız kolay olsa da, gerekli aletlerin bulunmadığı bir ortamda tamir yapmak pek de mümkün değil.

Araç eksikliğinin yanı sıra tamir sırasında kullanılan çivi, zımpara gibi aletlerin kullanımına aşina değilseniz; kendiniz için de riskli bir durum oluşturabilirsiniz. Bu nedenle kırılan mobilyalarınız için bir atölye ile iletişime geçmeyi değerlendirebilirsiniz. Bu sayede sıfırdan bir mobilya takımı almak zorunda kalmayıp, daha makul bir fiyatlar üzerinden eşyalarınızı istediğiniz tasarımlarla yenileyebilirsiniz.